Programma! Check de gratis webinars of schrijf je in voor een opleiding. Terugkijken kan altijd via recorded webinars.

Scroll

Trots op Victa Data Platform

Onze eigen oplossing voor datamanagement

Ik ben ontzettend trots om te kunnen zeggen dat we bij Victa onze eigen oplossing hebben ontwikkeld: het Victa Data Platform (VDP). Hoewel we doorgaans gebruikmaken van software en services van top leveranciers, zagen we een kans om zelf iets te bouwen. Een oplossing die specifiek inspeelt op de behoeften van onze klanten.

Behoeft van onze klanten

Samen met ons DevOps- en DataOps-team, verspreid over Amsterdam en Borne, zijn we al een tijdje bezig met het platform. Het is eigenlijk een beetje in stilte ontstaan, maar inmiddels draait het bij meer dan 25 klanten als een volwaardig product. Wat begon als een oplossing voor databeheer, heeft zich ontwikkeld tot een platform waar we enorm trots op zijn.

Het idee kwam voort uit een duidelijke behoefte die we bij veel van onze klanten zagen, vooral degenen die werken met Nederlandse SaaS-producten zoals Exact Online, Twinfield, AFAS, Nmbrs, TOPdesk en Shopify. Er ontbrak simpelweg een goede oplossing om data veilig, snel en volledig naar een analytics-omgeving te brengen. We gebruikten vaak directe koppelingen, maar die brachten regelmatig problemen met zich mee. Dat moest anders.

Een schaalbare oplossing

Daarom hebben we het Victa Data Platform ontwikkeld, een robuuste en schaalbare oplossing. Hiermee zorgen we ervoor dat onze dashboards altijd voorzien zijn van up-to-date, volledige en betrouwbare data. Naast de dataverzameling biedt het platform ook veilige opslag in een cloud datawarehouse, zodat we de benodigde datatransformaties kunnen uitvoeren. Data direct uit de bron is namelijk zelden meteen klaar voor analyse. Vaak moet deze nog worden geschoond en verrijkt om echt waardevol te zijn.

Een ander groot voordeel van VDP is dat we standaardtransformaties hebben klaarstaan voor veelgebruikte bronnen zoals Exact Online. Dit betekent dat de data direct consumptieklaar is zodra deze in het datawarehouse staat. En binnenkort bieden we zelfs de mogelijkheid om publieke databronnen, zoals CBS, Kadaster en KNMI, toe te voegen. Dit stelt onze klanten in staat om nog meer inzicht te krijgen in hun data.

VDP als een volledig managed service

Het mooiste van alles? We bieden VDP als een volledig managed service aan. Geen gedoe met installaties, onderhoud of upgrades; wij nemen dat allemaal uit handen. Zo kunnen onze klanten zich concentreren op wat echt belangrijk is: betere, datagedreven beslissingen nemen.

Het Victa Data Platform is niet alleen geschikt voor analytics in tools zoals Qlik en Power BI, maar ook voor data-integratie en AI-toepassingen. Het platform biedt een stevige basis door silo’s aan brondata veilig en goed toegankelijk te maken. Voor bedrijven die snel stappen willen maken in de wereld van AI, is VDP een perfecte oplossing.

Kortom, met ons platform helpen we bedrijven niet alleen vooruit op het gebied van datamanagement, maar maken we ook de weg vrij voor de volgende stap: data-gedreven innovatie en AI. En daar ben ik trots op.

Carlo Vruwink

Gerelateerde items

Wil je meer weten over het Victa Data Platform of concrete voorbeelden zien? Lees dan verder op een van onderstaande pagina's.

Wist u dat uw browser verouderd is?

Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

Upgrade hier uw browser
Ga verder op eigen risico